Yapay Zeka ve Geleceğin Okulları: Prof. Dr. M. Sait Gökalp, Okulumuzda TÜBİTAK Söyleşisi Gerçekleştirdi.

11.12.2023 80

Okulumuz, geleceğin teknoloji trendleri ve eğitimdeki dönüşüm üzerine düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğiyle düzenlenen söyleşinin konuğu, alanında öncü isimlerden biri olan Prof. Dr. M. Sait Gökalp oldu.

Yapay Zeka ve Geleceğin Okulları konulu söyleşi, öğrencilerimizi bilim ve teknolojinin heyecan verici dünyasıyla buluşturdu. Prof. Dr. Gökalp, yapay zeka alanındaki son gelişmeleri, gelecekteki eğitim trendlerini ve öğrencilerimizin bu hızlı değişime nasıl adapte olabileceğini anlatarak katılımcılara önemli perspektifler kazandırdı.

Söyleşi sırasında, Yapay Zeka'nın eğitimdeki rolü, öğrencilerin dijital becerilerinin geliştirilmesi ve öğretmenlerin teknolojiyi etkili bir şekilde kullanma stratejileri gibi konular üzerinde duruldu. Prof. Dr. Gökalp, katılımcılardan gelen soruları içtenlikle yanıtlarken, gelecekteki eğitim ortamlarının nasıl şekillenebileceği konusunda da ilham verici öngörülerde bulundu.

Öğrencilerimiz, söyleşi sırasında yeni teknolojiler ve yapay zeka uygulamaları hakkında bilgi edinirken, aynı zamanda kendi geleceklerini şekillendirebilecekleri fırsatlar hakkında da bilinçlendiler. Bu tür etkinlikler, okulumuzun bilimsel ve teknolojik alandaki liderlik misyonuna önemli bir katkı sağlamaktadır.

Okulumuz, bilim ve teknolojiyle buluşma kültürünü sürdürerek öğrencilerini çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde yetiştirmeye devam edecek. Prof. Dr. M. Sait Gökalp'e ve TÜBİTAK'a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

11-12-202311-12-202311-12-202311-12-202311-12-2023