Öğrencilere Akran Zorbalığı Hakkında Seminer Verildi

21.02.2024 75

Okulumuzda rehberlik servisi tarafından öğrencilere yönelik önemli bir seminer düzenlendi. Seminerin ana konusu, günümüz gençlerinin karşılaşabileceği önemli bir sorun olan "akran zorbalığı"ydı. Rehberlik servisi tarafından sunulan seminer, öğrencilere bu konuda farkındalık kazandırmayı ve zorbalıkla başa çıkma yöntemleri hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlendi.

Seminerde, öğrencilere akran zorbalığının tanımı yapılarak, bu tür davranışların nasıl tezahür edebileceği ve gençlerin bu durumla başa çıkma stratejileri üzerinde duruldu. Rehber öğretmenlerimiz, öğrencilere kendilerini ifade etme, sınırlarını belirleme ve gerektiğinde yetişkinlere başvurma gibi önemli becerilerin yanı sıra, zorbalığa karşı empati ve anlayış geliştirme konularında da tavsiyelerde bulundular.

Seminer sırasında öğrencilerin aktif katılımı teşvik edildi ve örnek vakalar üzerinden interaktif bir şekilde konular işlendi. Öğrenciler, zorbalıkla karşılaştıklarında nasıl tepki verebilecekleri konusunda rol oynama fırsatı buldular ve bu sayede sorunun çözümüne yönelik pratik beceriler geliştirdiler.

Rehber öğretmenlerimiz, seminerin akabinde öğrencilere danışma imkanı sunacaklarını ve herhangi bir zorbalık vakasıyla karşılaşmaları halinde destek olacaklarını belirttiler. Ayrıca, benzer seminerlerin düzenli aralıklarla devam edeceği ve öğrencilerin bu konuda sürekli olarak desteklenmesinin sağlanacağı vurgulandı.

Öğrencilerin, akran zorbalığı gibi önemli konular hakkında bilinçlenmelerini ve bu tür durumlarla karşılaştıklarında nasıl hareket edeceklerini öğrenmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen seminer, rehberlik servisinin öğrencilere yönelik sunduğu değerli desteklerden biri olarak kayda geçti.