Okulumuzda Öğrencilere İlkyardım Semineri Düzenledi.

Okulumuzda Öğrencilere İlkyardım Semineri Düzenledi.

14.12.2023 77

     Okulumuzda sağlık ve güvenlik bilincini artırmak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, Hülya Özkara tarafından öğrencilere ilkyardım semineri verildi.

     Okulumuzun konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte, öğrencilere acil durumlar ve kazalarda yapılması gereken ilkyardım uygulamaları hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Sağlık uzmanı Hülya Özkara, öğrencilere temel yaşam destek müdahaleleri, yara bakımı, bayılma durumlarına müdahale ve acil durum planlaması gibi konularda eğitim verdi.

     Seminer sırasında öğrencilere pratik bilgiler de aktarılarak, acil durumlarda nasıl hareket edileceği konusunda bilinç kazandırıldı. Öğrenciler, seminerde öğrendikleri bilgilerle gerçekleştirilen simülasyonlar sayesinde ilkyardım becerilerini pekiştirme fırsatı buldu.

     Okul yönetimi, öğrencilere bu tür seminerlerle pratik beceriler kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Hülya Özkara'nın tecrübeli ve uzman bir sağlık profesyoneli olması, öğrencilere sağlıklı ve güvenli bir çevre oluşturma yolunda önemli bir adım attıklarını gösteriyor.

     Öğrenciler, aldıkları eğitimle günlük hayatta karşılaşabilecekleri acil durumları daha etkin bir şekilde yönetebilecekleri konusunda daha bilinçli birer birey olduklarını ifade ettiler.

14-12-202314-12-202314-12-202314-12-2023